Nordbakkeskolen i Nordrup

Nordbakkeskolen i Nordrup


Kvæg i Farendløse
Nordrup Kirke

Nordrup Kirke

Lokalområdet

Nordrup-Farendløse kendetegnes ved åbne vidder med landbrugslandskab og mulighed for naturoplevelser. Der er heller ikke langt til de nærmeste skove, som hører under Giesegaard gods. Alligevel nås Rådhuspladsen i København på under en times kørsel. Der bor ca. 1200 borgere i området.

I Nordrup er skole, SFO, Børnehuset, idrætshal og spejderhuset beliggende. Det giver tryghed og ro i hverdagen, at ’alt’ er samlet et sted. Behovet for kørsel mellem skole og fritidsaktiviteter er mindre. Mellem Nordrup og Farendløse er der cykelsti, ligesom der er cykelsti til Ørslev.

I lokalområdet ligger også flere småvirksomheder: Dantern er den eneste fabrik i Norden som producere terninger til brug i diverse spil; Planteskolen Vesterskovgård har en stor produktion af frugttræer og bærbuske til engros – planteskolen sidder på 2/3 af engrosmarkedet i Danmark og har også eksport; Virksomheden Cutisan Laboratorium A/S fremstiller creme, shampoo og sæber, hvoraf en del går til eksport; Endelig forhandler Texas-huset tøj og udstyr til square dance. Et større landbrug præger også egnen i form af Giesegaards hovedbygning og avlsgård, som er beliggende i sognet og omfatter både landbrug og skovbrug.

Der er forsamlingshuse i Nordrup og Tvindelstrup med hver deres kulinariske ’profil’. Begge huse benyttes flittigt til fester og kulturelle arrangementer. Der er også et aktivt miljø omkring kirken med koncerter, udflugter m.m.

Lokalrådet

Nordrup-Farendløse Lokalråd arbejder for at samle området og hjælpe foreningerne til mere fællesskab og samarbejde. Lokalrådet ønsker at udvikle området til en naturlig base for familier med plads til den enkelte. Der arbejders bl.a. med forskønnelse af lokale fællesområder, så flere kan blive interesseret i at bo og leve i området. Her er mulighed for at finde en byggegrund tæt på institutioner.

Samarbejde med naboområderne bliver en del af det fremtidige arbejde, hvor større projekter, som f.eks. ønsket om en Multihal samt cykel- og vandrestier, er planer, der arbejdes på.

Opdateret 16.05.2019

Kontakt

Nordrup-Farendløse Lokalråd
Formand Eric Leonhard
Ejlekærgårdsvej 5
4100 Ringsted
Tlf: 22683904
Mail: El@pcvvs.dk

Besøg Lokalrådets hjemmeside
Se faktablad om lokalområdet
Ældreboliger i Nordrup

Ældreboliger i Nordrup

Landskab i Farendløse

Landskab i Farendløse