Gyrstinge-Ørslevvester Lokalråd

Gyrstinge sø
Kontaktoplysninger

Gyrstinge-Ørslevvester Lokalråd
Formand Jess Friis, Gyrstinge Bygade 5-7
Gyrstinge, 4100 Ringsted
Tlf. 24 63 59 35

Lokalområdet

Midt i naturens stilhed – men alligevel kun 12 minutters kørsel fra Ringsted C ligger landsbyerne Gyrstinge og Ørslevvester.

Gyrstinge og Ørslevvester er et levende lokalsamfund, som holdes i gang af de mange ildsjæle, der via forskellige interesser og evner bidrager til at give et bredt udbud af tilbud til både børn, unge og ældre. Der er gode pasningsmuligheder med både privat og offentlig dagpleje samt børnehave og skovbørnehave. På vores inspirerende skole ”Kildeskolen” i Gyrstinge undervises fra 0.-6. klassetrin. Gyrstinge har sit eget fantastiske Landsbyhus, der bl.a. danner ramme om en række idræts- og motionsaktiviteter. Derudover giver huset plads til kulturelle og sociale arrangementer.

Landbruget dominerer stadig landskabet omkring byerne, hvor du kan opleve udsigter over uforstyrrede områder uden tekniske anlæg og andre forstyrrende elementer. Området er et storbakket morænelandskab. Gyrstinge Sø ligger i en tunneldal, som fortsætter i Haraldsted Sø. Ringsted Å har sin begyndelse ved udløbet fra Gyrstinge Sø.

Omkring Gyrstinge Sø samt i Store- og Lille-Bøgeskov finder du de ’stille’ naturoplevelser. Springkilden ved søen er bl.a. et flittigt besøgt udflugtsmål. Der er et rigt fugleliv omkring Gyrstinge Sø, hvor havørne også kan ses flyve over søen på jagt efter bytte.

Lokalområdet udgør det nordvestlige hjørne af Ringsted Kommune. Området er på omkring 2.000 ha. og har ca. 900 beboere. De seneste år har befolkningstallet være svagt stigende.